Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: Stedelijke vernieuwing rond 1960 (expo deel 3)

hero_station-west-amsterdam-expo-amsterdam-aankondigingsbeeld-deel3.jpg

Tentoonstelling: Stedelijke vernieuwing rond 1960 (expo deel 3)

31 juli 2021 - 1 augustus 2021

Inhoud

Dit derde en laatste (extra ingelaste) deel van de expo-reeks toont stedelijke vernieuwingen eind jaren 50 in Amsterdam. Een voorbeeld is dat de galerij van het Paleis voor Volksvlijt moest wijken voor het gebouw van DNB. Een ander is dat men een ‘lelijk bouwseltje’ op het Rembrandtplein liet staan om er ooit een belangrijke verbindingsweg te kunnen bouwen. Kom kijken, ook de delen in de twee weekenden hiervoor!
Vernieuwingen rond 1960
Dit derde en laatste deel van de expositiereeks toont stedelijke vernieuwingen eind jaren 50 in Amsterdam, getekend door illustrator Johan Volkerijk. Een voorbeeld is de galerij van het Paleis voor Volksvlijt, dat moest wijken voor De Nederlandse Bank. En het ‘lelijk bouwseltje’ (Rembrandtshof) op het Rembrandtplein, dat overleefde om een verbindingsweg te kunnen bouwen. Kom ook deze laatste expo bekijken!
?Drie weekenden expo over Amsterdam:
Deze expositie is Deel 3 van een driedelige reeks van tekeningen die illustrator Johan Volkerijk eind jaren 50 maakte voor de Volkskrant. Ze geven een tijdsbeeld van ideeën, wensen en plannen die toen in Amsterdam leefden. Een deel daarvan is nog steeds actueel, een deel 180 graden gedraaid en er zijn plannen gerealiseerd die onderdeel zijn geworden van het huidige Amsterdam. Bij de tekeningen is fotografie opgenomen die extra context geeft bij de getekende onderwerpen en zijn de originele Volkskrant-artikelen ook te lezen.

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Station West .Amsterdam

Adres

Tussen de Bogen 23, Amsterdam

Website

https://station-west.amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€3,50

Meer informatie

Station West .Amsterdam
Tussen de Bogen 23
1013JB Amsterdam

station-west.amsterdam
info@station-west.amsterdam
06 14 96 96 81