Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: De Waarheid

affichedewaarheidaugustus2021emailwgkunst.jpg

Tentoonstelling: De Waarheid

3 augustus 2021 - 29 augustus 2021

Inhoud

Wie gelooft er nu nog in de waarheid?! Niemand toch zeker. Iedereen vertelt voortdurend allerlei leugens en onzin op TV en internet. Je gelooft je oren en zelfs je ogen al lang niet meer. Je wordt er zo moe van dat alles je niet meer interesseert. Het kan je eigenlijk allemaal niets meer schelen. Je weet dat je bedonderd wordt maar het is te vermoeiend om je daar nog tegen te verzetten. DE WAARHEID is niet belangrijk meer.
Ze devalueert. Ze leidt aan ontwaarding. Ze is kneedbaar en maakbaar geworden.

Op sterven na dood.
Of misschien toch niet?

BIJ WG KUNST wordt de hele maand augustus DE WAARHEID onderzocht en ontleed tijdens een Interdisciplinair kunstproject. Met eerst een openbare werkperiode, gevolgd door een expositie en publicatie met daarna nog weer een expositie.

Van 3 t/m 13 augustus 2021 komen acht kunstenaars samen om in WG Kunst De Waarheid te onderzoeken. Met als doel hun bevindingen om te zetten in een expositie. De Waarheid te verbeelden of juist nog mistiger te maken. Tien dagen lang is de ruimte van WG Kunst een open laboratorium waarin gedachten direct worden omgezet in kunstwerken. Dit alles probeert curator Wasco (Stripschapprijs 2020) enigszins in goede banen te leiden.
De kunstenaars bestrijken zoveel mogelijk disciplines met tekst, beeld, illustraties, animaties, gedichten, ruimtelijk werk en wat ze verder nog kunnen verzinnen.
Om zich te buigen over wat nu precies DE WAARHEID is komen bijeen:

Mohammed Benzakour (schrijver)
Gershwin Bonevacia (dichter)
Sadrie Alves (tekenaar)
Claudie de Cleen (illustrator)
Floor de Goede (stripmaker)
Aisha Madu (animatie)
Ina van Zyl (beeldend kunstenaar)
& Wasco (stripkunstenaar)

Samengebracht in de tentoonstellingsruimte van WG Kunst doen de kunstenaars via beeldend en literair werk onderzoek naar de betekenis van De Waarheid. Is het werkelijk zo dat in onze tijd het begrip waarheid aan erosie onderhevig is? Of is het misschien gewoon zo dat leugen en misleiding van alle tijden zijn en dat dit alleen tegenwoordig meer in het oog springt. Moeten wij ons echt zorgen maken? Of is er ook veel te zeggen ten voordele van twijfel en onzekerheid. Leidt scepsis niet ook tot meer onderzoek en analyse?
Geïnspireerd door elkaar, samen en individueel maken zij teksten, gedichten, (beeld) verhalen, animaties, tekeningen, schilderwerk, wandschilderingen, ruimtelijk objecten en meer. WG Kunst fungeert als experimenteerplek, waar een totaalkunstwerk ontstaat met kunstwerken die anders nooit gemaakt zouden worden. Alles wordt live en in de openbaarheid gecreëerd. Nieuw, vers en nooit eerder vertoond!
In augustus begint WG Kunst een Crowdfunding bij Voordekunst om de publicatie mogelijk te maken. Tijdens de tentoonstellingsperiode worden enkele Zomeravonden over de Waarheid georganiseerd. Data en programma worden later bekend gemaakt.

DE WAARHEID AGENDA:
3 t/m 13 augustus 2021 – Openbare werkperiode HET LABORATORIUM DE WAARHEID
13 t/m 29 augustus 2021 - EXPOSITIE DE WAARHEID IN DE STEIGERS
13 november 2021 - Feestelijke presentatie publicatie DE WAARHEID
13 t/m 21 november 2021- Tweede expositie: DE PERFECTE WAARHEID
Openingstijden dagelijks 13.00 – 17.00 (maandag gesloten) maximaal 15 bezoekers tegelijkertijd in WG Kunst zolang de 1½ meter afstandsregeling van toepassing blijft.

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, 28 Amsterdam, Amsterdam

Website

https://www.wgkunst.nl/de-waarheid/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

toegang gratis

Meer informatie

wgkunst@wgkunst.nl, tel. 020 6161515
WG Kunst is van 18 juli t/m 2 augustus gesloten