Pad tot huidige pagina

Concert: Trio dos Anciões & Femke Smit

Concert: Trio dos Anciões & Femke Smit

femkesmit.jpeg

1 augustus 2021, 15.00 - 16.00 uur

Inhoud

Trio dos Anciões & Femke Smit

Zondag 1 augustus, 15 uur
Locatie: Platanenhof, Lauriergracht 99-103
Rerveren verplicht via hofjesconcertenadam.nl

Trio dos Anciões werd opgericht in Februari 2020 door Floris van Elderen, geïnspireerd door de
muzikale stuwkracht van de Braziliaanse Samba-Jazz Trio’s uit de jaren ’60. Trio Dos Anciões streeft ernaar de rauwe energie en dynamiek van weleer te behouden om daarnaast een hedendaags geluid neer te zetten. In zijn arrangementen maakt Floris gebruik van ritmische elementen als vehikel voor improvisaties. Deze zijn afkomstig uit Samba, maar ook uit andere Afro-Braziliaanse tradities, zoals Forró, Maracatu, Jongo en Ijexá. Dit concert zal een ode zijn aan het Milton Banana Trio en het Zimbo Trio: de grootste inspiraties voor Floris om de omvangrijke Braziliaanse muzikale traditie tot in de kern uit te zoeken.
"Femke Smit is Nederlands, maar ze zingt Braziliaanse muziek alsof ze er geboren is. Misschien was het een vorig leven, misschien is het puur toeval, maar als ze Braziliaanse muziek zingt voelt ze zich thuis. Femke heeft Jazz vocals gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Na haar studie ging Femke 3 maanden naar Brazilië om zich onder te dompelen in de Braziliaans cultuur. Daar ging ze bijna elke avond naar Roda de samba en werd ze verliefd op de Samba."

Tiago Lageira – Gitaar
Stef Joosten – Basgitaar
Floris van Elderen - Drums
Femke Smit - Zang

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Platanenhof,

Adres

Lauriergracht 99-103, Amsterdam

Website

http://www.hofjesconcertenadam.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis