Pad tot huidige pagina

BODYSCAN 223 - Robin Nimanong

BODYSCAN 223 - Robin Nimanong

30 september 2021, 20.30 - 21.30 uur

Inhoud

Een Misfit Cyberpunk Act.

Bodyscan 223 is een media dans evenement dat onze tegenstrijdige ideeën over technologie, toegankelijkheid en queer-identiteit onder de loep neemt. De dansers presenteren hun queer lichamen als getuigenis tegen discriminerende structuren in de samenleving.

Het publiek scant hun eigen ervaring door de performers die zich buiten hokjes bewegen. Samen gaan ze een futuristische cyberpunk-ervaring tegemoet. Kunstmatige intelligentie en big data vergroten de ongelijkheid en bedreigen de democratie. Wat als algoritmen je levenspad zullen beheersen? En zullen credits onze emoties beheersen?

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Plein Theater

Adres

Sajetplein 39, Amsterdam

Website

https://plein-theater.nl/agenda/11029

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 13 / CJP/ Student: €11 | Kunst (vak) student: €6,50 | Stadspas groene stip: €3,50

Meer informatie

Robin Nimanong

De danskunstenaar stelt zich ten doel ongehoorde stemmen luid te laten klinken, in een strijd tegen paradigma’s en stereotypen, en in een poging om meer begrip voor elkaar te ontwikkelen.

Geïnspireerd door zijn eigen identiteit als queer en bi-cultureel ontwikkelt Robin Nimanong zich als jonge maker. Robin danste bij Batshevas Ensemble, Ivgi & Greben, SHIFFT en Nicole Beutler. Robin maakt ‘Bodyscan 223’ als artist-in-residence bij ICK Dans Amsterdam.