Pad tot huidige pagina

Excursie: Waterfront Walk

eyevoorwaterfrontwalk.jpg

Excursie: Waterfront Walk

3 september 2021 - 3 oktober 2021, 14.30 - 16.30 uur

Inhoud

Amsterdam is een dynamische stad en altijd in ontwikkeling. Vooral in de vroegere havens en langs de IJ-oevers zijn de voortdurende groei en verandering van de stad voelbaar. Eerdere ‘no-go areas’ worden getransformeerd in nieuwe stadswijken.

Ga mee op een 2 uur durende architectuurtour rond het Oosterdok en langs de IJ-oevers! We beginnen bij Arcam. Een lokale architectuurgids vertelt je alles over de geschiedenis, context, ontwikkelconcepten en architectuur van de nieuwe projecten langs het water. Je ziet het tot Living Lab getransformeerde Marineterrein en neemt een kijkje bij de Coronaproof restaurantkassen van kunstcentrum Mediamatic.

Dan lopen we langs het spectaculaire nieuwe hoofdkantoor van Booking.com, ontworpen door architectenbureau UNStudio. De route gaat verder naar de IJhal van het Centraal Station en een fietsenstalling onderwater in aanbouw. We eindigen bij het iconische EYE Filmmuseum, waar je de tour kunt afsluiten met een drankje op het terras met panoramisch uitzicht over het IJ.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Arcam

Adres

Prins Hendrikkade 600, Amsterdam

Website

https://arcam.nl/tours/waterfront-walks/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

22,50 Euro

Meer informatie

Elke 2e en 4e vrijdag van de maand vindt de tour in het Nederlands plaats, elke 1e en 3e vrijdag in het Engels.