Pad tot huidige pagina

Expeditie: toekomst

Expeditie: toekomst

expeditietoekomst_800x600.png

23 september 2021 - 26 september 2021

Inhoud

Stel je een plek voor die veel op de aarde lijkt... We noemen het planet B. Planet B is een plaats van natuurlijke schoonheid - waar geen mens of dier wat tekort komt, onaangetast door vervuiling, onbespied door satellieten.

Wat zou jij vanaf de aarde meenemen naar die nieuwe plek, en wat laten we achter?

Betekent dit dan dat we de hele aarde achterlaten? Ben je beland in de race van de miljardairs naar de ruimte? Of is dit een sciencefiction-feest? Zeker niet. Maar de verbeeldingskracht die we nodig hebben voor onze toekomst, voor onze planeet, staat centraal tijdens Expeditie: toekomst - een vierdaags evenement vol workshops, wandelingen, debat, eten en muziek, op verschillende plekken in de stad.

Als een Future Lab voor technologie en maatschappij onderzoekt Waag hoe we de toekomst open, eerlijk en inclusief kunnen maken. Het afgelopen half jaar vroegen we mensen in alle uithoeken van Nederland naar hun gedroomde toekomst. Tijdens Expeditie: toekomstbrengen we al die individuele visies en dromen bij elkaar en komen we tot een navigator: de collectieve gedroomde toekomst van Nederland. Doe mee!

Programma
Donderdag 23 september: https://waag.org/nl/event/expeditie-toekomst-donderdag
Vrijdag 24 september: https://waag.org/nl/event/expeditie-toekomst-vrijdag
Zaterdag 25 september: https://waag.org/nl/event/expeditie-toekomst-zaterdag
Zondag 26 september: https://waag.org/nl/event/expeditie-toekomst-zondag

Expeditie: toekomst en corona
Tijdens Expeditie: toekomst vinden drie soorten evenementen plaats: online events, buiten-evenementen en binnen-evenementen. Voor de buiten-evenementen gelden de basismaatregelen tegen de verspreiding van corona, zoals te vinden op de website van de Rijksoverheid. De organisatie houdt tijdens alle evenementen rekening met deze maatregelen en verzoekt het publiek vriendelijk dit ook te doen.

Voor de binnen-evenementen, de workshops die tijdens het festival plaatsvinden, vragen we daarnaast om je CoronaCheck-app (de QR-code), die gescand moet worden voor toegang tot het evenement. De QR-code is te verkrijgen door je vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve testuitslag van minder dan 48 uur geleden in de CoronaCheck-app te uploaden. Een coronatest is gratis in te plannen via Testen voor Toegang.

Categorie

Manifestaties en evenementen

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Amsterdam Science Park (outpost planet B), De Waag (Nieuwmarkt) en Cascoland

Website

https://waag.org/future

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Verschilt per programmaonderdeel (veel gratis!)