Pad tot huidige pagina

Oceanus, A new ritual - BetweenTwoHands

Oceanus, A new ritual - BetweenTwoHands

11_fotoliggend_web_moonsaris_web.jpg

25 september 2021 - 26 september 2021

Inhoud

Oceanus, A new Ritual
Een hedendaags ritueel waarin water wordt vereerd met handgemaakte keramische altaren, bekers en drijvende objecten.

Er moet een juiste balans van water in al zijn vormen op aarde zijn, om het leven te laten floreren. Middels Oceanus eert BetweenTwoHands water en nodigt u uit om dit ook te doen. Erin Tjin A Ton en Gosia Kaczmarek hebben in samenwerking met de dansers Anastasia Kostner en Magda Ptasznik een processie vormgegeven langs vier altaren van keramiek waarbij bij elk altaar een rituele handeling wordt uitgevoerd.

Oceanus, A new ritual in Plein Theater is een unieke en intieme ervaring met een klein publiek per tijdslot van een halfuur.

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Plein Theater

Adres

Sajetplein 39, Amsterdam

Website

https://plein-theater.nl/agenda/10983

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 13 / CJP/ Student: €11 | Kunst (vak) student: €6,50 | Stadspas groene stip: €3,50

Meer informatie

Kunstenaarsduo BetweenTwoHands bestaat sinds 2015 uit de beeldende kunstenaars Erin Tjin A Ton (1985, NL) en Gosia Kaczmarek (1981, PL) en wordt elk project uitgebreid met derden. Ze zijn afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en delen een studio in broedplaats Costa Rica in Amsterdam. In 2017 wonnen zij de Ruth van der Steenhovenprijs, een prijs voor nieuwe makers in object- en poppentheater en in 2018 de Canadese Arlyn Award. Inmiddels hebben ze vijf beeldende objecttheater voorstellingen gemaakt, die behalve in Nederland ook op festivals in China, Rusland, Noorwegen, Frankrijk en België te zien zijn geweest.

Om Oceanus, A new ritual te realiseren hebben ze drie maanden als artist in residence in het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk gewerkt. Ze hebben hier grote objecten van klei leren maken, zoals een boot, een badkuip en enorme handen. Daarnaast hebben ze gewerkt aan een serie porseleinen bekers in de vormen van lichaamsdelen, die ze hebben gemaakt door complexe gipsen mallen van geboetseerde ledematen te maken en er vervolgens gietporselein in te doen. Tevens hebben ze allerlei keramische objecten gemaakt die kunnen drijven zoals, kleine druppels, miniatuur meubilair en eilanden van porseleinschuim.