Pad tot huidige pagina

Origins - kunst in De Thomas

21_07_mst6936.jpeg

Origins - kunst in De Thomas

24 september 2021 - 17 oktober 2021

Inhoud

Dagelijks te bezoeken tussen 12-17 uur: het imposante sculptuur Origins van beeldhouwer Ivan Cremer in de kerkzaal van de Thomaskerk. Het geheel is een grootse hommage aan de architect van de Thomaskerk Karel L. Sijmons, zijn grootvader.
Voor zijn kleinzoon Ivan Cremer was het ontwerp de aanleiding om een zoektocht te beginnen naar de betekenis van de architectuur, en daarop te reageren met zijn werk als beeldhouwer. Volgens Cremer een zoektocht naar de oorsprong van het bestaan, geschreven in hout en steen.

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

De Thomas, huis om op verhaal te komen

Adres

Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

Website

http://www.dethomas.nl/origins/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis toegankelijk, geen reservering nodig.

Meer informatie

Alle informatie en achtergrond bij de sculptuur, de relatie tussen de kunstenaar, de architect en het pand zijn te vinden op onze site: https://dethomas.nl/nieuws/juli-oktober-2021-origins-en-artzuid-kunst-in-de-thomas/