Pad tot huidige pagina

Voorstelling: Jonas in de walvis 8+

Voorstelling: Jonas in de walvis 8+

3197.png

8 oktober 2021 - 24 oktober 2021

Inhoud

Jonas in de walvis is een oer-, oeroud verhaal. Zo oud… De aarde was nog zo plat als een pannenkoek. Is het echt gebeurd? Is het een mythe, een sprookje of een droom? Jonas die opgeslokt wordt door een walvis. Omdat-ie iets wou ontvluchten. Maar wat ook weer..?

Een verhaal waarin met schepen over wilde zeeën gevaren wordt, gevochten, verdwaald, gezworven. Waarin Jonas midden in een weerzinwekkende storm tussen huizenhoge golven overboord gegooid wordt.

Deze muziektheatervoorstelling naar het aloude verhaal uit de Bijbel, de Koran en de Thora, beleef je op locatie in de méést ongebruikelijke zin van het woord: mídden in de buik van de walvis. Dit theatrale universum houdt onszelf - en de wereld van nu - een spiegel voor waarin allegrote-en-kleine-vragen-van-het-leven op vrolijke en minder vrolijke wijze voorbij trekken.

Jonas in de walvis vertelt dat mensen zich in elkaar kunnen verplaatsen en zich kunnen verbinden. De ander is een vervormd spiegelbeeld van jezelf en je kan de spiegel breken, de weerspiegeling afwijzen óf je eigen geheimen ontwaren. Iedereen van ons is Jonas. ‘De WALVIS’ gaat in de wijk en in de stad op zoek naar kinderen met verschillende achtergronden en brengt ze met het verhaal van Jonasduifje én met elkaar in verbinding.

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Kinderen

Naam locatie

Het Stenen Hoofd

Adres

Westerdoksdijk 705, Amsterdam

Website

https://krakeling.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

https://krakeling.nl/programma/jonas-in-de-walvis-2