Pad tot huidige pagina

Speurtocht Jordaan volwassenen

jordaan.jpg

Speurtocht Jordaan volwassenen

27 oktober 2021 - 27 november 2021

Inhoud

Hou je van wandelen, quizvragen én van Amsterdam?
Op deze wandelroute ben je eigen gids. Tijdens een heerlijke stadswandeling leer je over de geschiedenis van de Amsterdamse Jordaan, test je je kennis en kom je al puzzelend tot de oplossing van deze speurwandeling voor volwassenen.

Categorie

Overig

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Jordaan

Adres

Diverse straten in de Jordaan nvt, Amsterdam

Website

https://www.amsterdamoudestad.nl/speurtochten/speurtocht-jordaan-amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 25,00 per gezelschap

Meer informatie

Tijdens deze speurtochtwandeling voor volwassenen ontdek je stille hofjes, karakteristieke grachten en natuurlijk... de parel van de Jordaan! Wandel in je eigen tempo, leer alles over de geschiedenis van deze gezellige volksbuurt en test je kennis!

De wandelroute loopt dwars door de Jordaan en behandelt de geschiedenis, de opstanden, de volkszangers en bijzondere bewoners van de Jordaan. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. De wandeling duurt ongeveer 3 uur.

De speurtocht bestaat uit een stevig klembord en een beschrijving van de stoppunten met kleurenfoto's. Op de geplastificeerde plattegrond staan wandelroute en stops duidelijk aangegeven. Ook ontvang je een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat je achteraf kunt kijken hoe je gescoord hebt.

"Ik wil je laten weten hoe het is bevallen. Geweldig kan ik zeggen. Wij hebben hem gelopen met vrienden, liefhebbers van de mooie stukjes in Amsterdam en zij zijn vol lof."

"Wij hebben vandaag met een groep van 12 de speurtocht door de Jordaan gedaan en het was erg geslaagd. De meesten van ons komen uit Amsterdam en directe omgeving maar toch hebben we een ontzettend leerzame middag gehad. Leuke opzet van de speurtocht en je komt in straatjes waar je nooit of nauwelijks komt!"