Pad tot huidige pagina

Wandeling | De Beethovenstraat

Wandeling | De Beethovenstraat

img_1376_780_520.jpg

21 oktober 2021, 13.00 - 14.30 uur

Inhoud

De levendige buurt rondom de Beethovenstraat is een waar Amsterdamse School walhalla. Grote architecten als Rutgers, Kramer en Wijdeveld, maar ook 'mentor van de Amsterdamse School' Eduard Cuypers realiseerden er sociale woningbouw, publieke werken en privaat projecten waarin schoonheid een grote rol speelde. Dit maakte de buurt populair onder alle lagen van de bevolking. Stadsuitbreidingsplan 'Plan Zuid' van architect Berlage vormde het stramien waarbinnen niet alleen de architecten, maar ook de ambachtslieden en kunstenaars van de Amsterdamse School zich konden uitleven. Zowel de arbeiderswoningen als de exclusieve villa's werden met eenzelfde oog voor detail ontworpen en gebouwd. Tijdens deze wandeling is er daarom niet alleen aandacht voor de architectuur, maar eveneens voor de vele andere kunstvormen die de Amsterdamse School rijk is.

Deze wandeling start op de kruising Beethovenstraat - Gerrit van der Veenstraat. Duur: 1,5 uur

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum De Dageraad

Adres

Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/wandeling-de-beethovenstraat

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Online: € 24,75

Meer informatie

t. 020 6868595
e. planning@hetschip.nl