Pad tot huidige pagina

Workshop Isangoma: dans uit Zambia en Zimbabwe

station-west-amsterdam-msc-isangoma-dans-uit-zambia-en-zimbabwe.jpg

Workshop Isangoma: dans uit Zambia en Zimbabwe

20 oktober 2021, 19.00 - 20.30 uur

Inhoud

Isangoma dans workshop

De Isangoma wordt gedanst door de Batonga-stam in het zuiden van Zambia en het noorden van Zimbabwe. De dans is een rituele dans, gedanst voor en na de genezingsceremonie.

Tijdens deze workshop Isangoma zal John Kayongo elke betekenis van elke zin of stap, functie van de dans uitleggen en vooral verhalen, wijsheden vertellen die hij heeft geschreven of verschillende oudere vrouwen en mannen citeerde die hij interviewde tijdens het leren van deze dans.

In de workshop zal John de nadruk leggen op collectief dansen met de nadruk op het vieren van ‘Ubuntu’ (samenzijn), want er is een Afrikaans gezegde dat zegt: ‘Eén boom kan geen bos maken’.

De workshop is behoorlijk intensief, we dansen op blote voeten in losse danskleding of sportkleding, lekker zweten en een snelle hartslag is een garantie!

Over John Kayongo
John Kayongo is geboren en getogen in Nairobi (Kenia) met Ugandese roots en was al op jonge leeftijd een succesvol danser. Na zijn studie Antropologie kreeg hij de unieke kans om naar Nederland te komen om een opleiding Moderne dans te volgen aan de School voor nieuwe dansontwikkeling in Amsterdam. John heeft een enorme dosis enthousiasme, waardoor je gegarandeerd een lach op je gezicht krijgt. Hij heeft een dansschool Studio LionPaw in Utrecht. Inmiddels geeft hij al vele jaren enthousiast les in Afrikaanse dans en staat hij bekend om zijn gedrevenheid en wilskracht anderen in zijn energie te laten delen. De verhalen over Afrikaanse rituelen bij de dansen geven de danslessen een extra dimensie.

Deze workshop is geschikt voor dansers met een goede conditie. Neem een flesje water mee!

Deze workshop gaat door bij minimaal 6 personen
Het maximum aantal personen is 10

Inbegrepen
- koffie of thee

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Station West .Amsterdam

Adres

Tussen de Bogen 23, Amsterdam

Website

https://station-west.amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€19

Meer informatie

https://station-west.amsterdam/platform/msc/isangoma-traditionele-dans-uit-zambia-en-zimbabwe-2021-10-21/