Pad tot huidige pagina

Expositie Stad Staal Stil - Fotogroep Focus Amsterdam

Expositie Stad Staal Stil - Fotogroep Focus Amsterdam

affiche.jpg

Inhoud

Stad Staal Stil

Fotogroep Focus Amsterdam: Jos Mevissen, Jos Peters, Sietse Postma, René van Ravenzwaaij, Karo van Wijk

Tentoonstelling: vrijdag 5 t/m zaterdag 27 november 2021
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak
Opening: zondag 7 november van 15.00 tot 17.00 uur, welkom na corona-check
MLB KIJKzondag: zondag 21 november van 11.00 tot 12.00 uur via zoom. Reservering altijd nodig via ml.boel@planet.nl.

Autonome fotografie van de 5 fotografen van Fotogroep Focus Amsterdam in Stad Staal Stil.
Er zijn natuurlijk individuele verschillen. Duidelijke overeenkomst is dat fotograferen meer dan een middel is om fragmenten en momenten van de zichtbare werkelijkheid in een beeld te vangen. Het gaat hen om het creëren van betekenisvolle fotografische beelden die de geregistreerde werkelijkheid overstijgen. Hun expositie Stad Staal Stil is daardoor een spannende belevenis.

Jos Mevissen: “Met de foto's uit mijn serie Waldszenen probeer ik de sfeer vast te leggen die plekken in bossen bij mij oproepen. Niet in 'natuurgetrouwe' afbeeldingen, maar verbeelding van de beleving op het moment van fotograferen. De effecten in deze foto's zijn tot stand gekomen tijdens de opname zelf en dus niet achteraf met fotobewerkingstechnieken.”

Jos Peters: “Langzaam wandelen is voor mij de beste modus om foto’s te ‘vinden’. Lopend in bossen, polders, in het stadslandschap van Utrecht treft me iets: het licht, visuele (wan)orde, perspectief, verhoudingen, een associatie. Door in de zoeker te kijken zet ik er een kader omheen en creëer als vanzelf de suggestie van samenhang en betekenis.“

Sietse Postma: “Ouderwets analoog en zwart-wit fotografeer ik met mijn veertig jaar oude Mamyia-camera. ‘Slow photography’, een trage manier van fotograferen die bij uitstek geschikt is voor portretten en landschappen. Het duingebied tussen Egmond en Bergen met zijn contrasten, grillige vormen en ragfijne structuren zijn een ‘mer à boire’ voor de zwart-witfotograaf.”

René van Ravenzwaai: “Mijn blik wordt getrokken door onderwerpen in de stad of in de vrije natuur die met elkaar in contrast staan. Deze dissonantie vang ik binnen het kader van de foto. Mijn foto’s tonen onder meer de kwetsbare aanwezigheid van de natuur in een versteende stedelijke omgeving. De geëxposeerde foto’s maakte ik in Frankrijk en Zweden.”

Karo van Wijk: “Voor deze tentoonstelling heb ik gekozen voor industriële fotografie. Beelden bij Tatasteel, in de haven van IJmuiden en in het Amsterdamse industriegebied Westpoort. Pakkend door het lijnenspel, de schaduwwerking, de herhaling in beeld. Ik streef door dichtbij te halen naar een zekere mate van abstractie.”

Opening op zondag 7 november van 15.00 tot 17.00 uur; welkom na corona-check
Swingende sax van saxofoniste Elise Reiziger en vette elevator pitches van de 5 fotografen.
Fotograaf Karo van Wijk opent.

MLB Kijkzondag: zoom mee op zondag 21 november van 11.00 tot 12.00 uur met fotograaf Jos Peters. Meld je aan.
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen?
Doe dan mee met deze KIJKzondag; aanmelden op ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,-pp.
Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie/www.fotogroepfocus.nl

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Data

5 november 2021 t/m 27 november 2021, 12.00 - 18.00 uur
12 november 2021 t/m 4 december 2021, 12.00 - 18.00 uur
19 november 2021 t/m 11 december 2021, 12.00 - 18.00 uur
26 november 2021 t/m 18 december 2021, 12.00 - 18.00 uur

Naam locatie

MLB Galerie

Adres

Witte de Withstraat 32 a, Amsterdam

Website

http://www.mlbgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis