Pad tot huidige pagina

FOTO-EXPOSITIE PAPA in Amsterdam Zuid

jaapvandenbiesen_151_9_217_2021-05-22-2.jpg

FOTO-EXPOSITIE PAPA in Amsterdam Zuid

5 november 2021 - 19 december 2021

Inhoud

Uit de serie: PAPA in Amsterdam, een groeiend cultureel fotoarchief van de stad Amsterdam, gezien door de ogen van de inwoners. In mei en juni 2021 streek nomadisch fotopersbureau PAPA neer in Amsterdam Zuid. Lokale correspondenten en enkele Outside Eyes gingen met hun camera op pad op dezelfde zaterdag, in dezelfde wijk: de Stadion-Apollobuurt, het Museumkwartier en de Pijp. Met de foto's is een DIY-expositie in de vorm van een muurkrant gemaakt. De krant is gedurende de expositie gratis verkrijgbaar. Met twee kranten maak je je eigen EXPO. (c) foto: PAPA/Jaap van den Biesen

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

OBA Roelof Hartplein

Adres

Roelof Hartplein 430, Amsterdam

Website

https://www.oba.nl/agenda/roelofhartplein/fotoexpositiepapainamsterdamzuid.html

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis toegang

Meer informatie

Achtergrond
In 2008 richtte Lino Hellings het internationale fotopersbureau PAPA (participating artists’ press agency) op. PAPA heeft het afgelopen decennium gewerkt vanuit wereldsteden als Dhaka, Lagos, São Paulo, Bishkek, Detroit en Ramallah. Nu strijkt het fotopersbureau neer in Amsterdam. Alle Amsterdamse stadsdelen zullen bewandeld en gefotografeerd worden. Na West en Zuidoost was nu Zuid aan de beurt. Lino Hellings: "Het principe is vrij simpel. Je maakt samen een wandeling en fotografeert de dingen waar je oog op valt: een detail trekt je aandacht, doet er niet toe wat. Vraag je niet af waarom. Verzamel rustig door, later rijgen je foto’s zich als vanzelf aaneen als de kralen in een ketting. Zo ontstaat een verhaal dat je nog niet kent. En groeit een cultureel fotoarchief van de stad Amsterdam gezien door de ogen van de inwoners." PAPA’s Culturele Fotoarchief van de stad Amsterdam wordt opgenomen in de collectie van het IISG (Internationaal Instituut Sociale Geschiedenis) waar het voor ‘de eeuwigheid’ bewaard wordt.