Pad tot huidige pagina

Wandeling | Michel de Klerk

spaarndammerplantsoen-marcelwesthoff-hr-mwff0874_4mp.jpg

Wandeling | Michel de Klerk

27 november 2021, 14.15 - 15.45 uur

Inhoud

Direct tegenover Het Schip liggen nog twee kunstzinnige volkswoningbouwblokken van Michel de Klerk. De Klerk ontwierp Blok 1 en Blok 2, zoals hij de gebouwen noemde, een aantal jaar voor hij zich aan Het Schip wijdde. De wandeling voert langs de vele prachtige details en besteedt aandacht aan het expressieve baksteengebruik en de gedachtewereld van Michel de Klerk; de architect die zonder veel woorden maar met de kracht van zijn vormtaal de basis legde voor de internationaal beroemd geworden beweging: de Amsterdamse School.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum Het Schip

Adres

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/michel-de-klerk

Toegangsprijs en kaarten bestellen

online & aan de kassa: 12,50

Meer informatie

e. planning@hetschip.nl
t. 020 6868 595