Pad tot huidige pagina

ThomasFilm: Supernova (2021), film & gesprek

kopievantk_thomasfilmfbomslag.png

ThomasFilm: Supernova (2021), film & gesprek

26 november 2021, 20.00 - 22.00 uur

Inhoud

De ThomasFilm van november is 'Supernova': een film over loslaten, liefde en afscheid nemen.

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt.

Over de film
Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden. Maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden.

Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden. De reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Over de thematiek
In deze maand november waarin traditioneel bij het sterven en afscheid nemen van mensen stil wordt gestaan, vertonen wij een ontroerende film die precies daarover gaat. Hoe doe je dat? Hoe laat je elkaar los? En hoe is het misschien ook wel waar dat de liefde sterk is, minstens even sterk als de dood?

Praktisch
We gaan onder leiding van Evert Jan de Wijer in gesprek over loslaten, liefde, en afscheid nemen zoals we dat ook terugzien in deze film. Dit doen we live in het ThomasTheater na afloop van de film.
De film start om 20 uur. U bent vanaf 19.30 uur welkom in De Thomas. Koop uw ticket voor €7,50 inclusief drankje via: https://dethomas.nl/thomasfilm/
Ook zonder een ticket vooraf bent u welkom en op de avond zelf kunt u pinnen of contant betalen.

Over ThomasFilm
In ThomasFilm bespreken we (bijna) elke maand een film die raakt aan dieperliggende thema’s. Evert Jan de Wijer bespreekt de film en legt de link met Bijbelse verhalen, maar ook maatschappelijke en culturele verhalen. Zo gaat het over veel meer dan alleen de film maar raken we aan universele thema’s als: Wat maakt een mens tot mens? Hoe om te gaan met de kwetsbaarheid van het leven? En wat kan ons hier bovenuit tillen?

Op vrijdag 29 oktober draait ThomasFilm De beentjes van Sint-Hildegard (Johan Nijenhuis, 2019). Een film over leiderschap, relaties en losbreken van vastgeroeste patronen.

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

De Thomas, huis om op verhaal te komen

Adres

Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

Website

https://dethomas.nl/activiteiten/thomasfilm-supernova/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€7,50, inclusief koffie/thee en een drankje

Meer informatie

Tickets via: https://dethomas.nl/activiteiten/thomasfilm-supernova/