Pad tot huidige pagina

“VOCI DAL SUD ITALIA" Van gezangen en muziek uit de Zuid-Italiaanse volkstradities tot originele composities.

“VOCI DAL SUD ITALIA" Van gezangen en muziek uit de Zuid-Italiaanse volkstradities tot originele composities.

assurd1111.jpg

25 november 2021, 20.00 - 21.30 uur

Inhoud

“VOCI DAL SUD ITALIA"
Van gezangen en muziek uit de Zuid-Italiaanse volkstradities tot originele composities.

Optreden in de publiekszaal van het instituut op donderdag 25 november 2021 om 20.00 uur door

Lorella Monti en Cristina Vetrone (Assurd) - Enza Pagliara - Enza Alessandra Prestia

Vier vrouwen, Cristina Vetrone (zang, accordeon), Lorella Monti (zang, tamboerijn, castagnetten), Enza A. Prestia (zang, tammorra, tamboerijn) en Enza Pagliara (zang, tamboerijn) die sinds 1993 de tammurriate (traditionele Campaanse liederen en dansen), pizziche (dansen gelieerd aan het fenomeen van het tarantisme in Apulië), tarantelle, protestliederen verbonden met de wereld van werk en emigratie en serenades hebben opgepakt en gedeeltelijk opnieuw hebben bewerkt. In de loop der jaren is het repertoire uitgebreid en verrijkt met originele composities, waardoor de traditie een gevoel van continuïteit en voortdurende beweging heeft gekregen.

"Elk van deze vrouwen draagt een eigen noot met zich mee, we hebben het niet alleen over een verscheidenheid aan accenten of zuiver inheemse woorden, maar over hun vermogen om hun unieke zang- en klankpersoonlijkheid in de composities te leggen, in de vorm van serenades maar soms ook van sociale aanklachten".

"Een reis naar de couleur locale van elk van hen, die tot stand komt door van de typische en hartstochtelijke ritmes van de Napolitaanse tarantella over te gaan naar de onstuimige klanken van de Salento pizzica en de warmte van Zuid-Amerika, verrijkt door het gebruik van originele instrumenten zoals tammorre, tamboerijnen en accordeon".

Lorella Monti (Assurd) – zang, tamboerijnen
Cristina Vetrone (Assurd) - zang, accordeon
Enza Pagliara - zang, tamboerijnen
Enza A. Prestia - stem, tamboerijnen

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

in de publiekszaal van het Italiaans Cultureel Instituut,

Adres

Keizersgracht 564 564, Amsterdam

Website

https://iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2021/11/voci-dal-sud-italia-dai-canti-e.html

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

https://iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2021/11/voci-dal-sud-italia-dai-canti-e.html