Pad tot huidige pagina

Wandeling | De Baarsjes

Wandeling | De Baarsjes

ferdinand_jantzen_jeruzalem_kerk.jpg

25 november 2021, 13.00 - 15.00 uur

Inhoud

Deze wandeling laat een stadsdeel zien dat uitblinkt in zijn architectuur. Veel architecten van de Amsterdamse School hebben hier hun stempel gedrukt.

Centraal ligt het Mercatorplein dat door architect Berlage is ontworpen, en met zijn twee markante torens een centrale schakel halverwege de Hoofdweg vormt. In de buurt staat ook de Jeruzalemkerk van architect Ferdinand Bernardus Jantzen (1895-1987) met zijn rode bakstenen en het vijfhoekige gebouw, Het Sieraad, met kunstwerken van stadsbeeldhouwer Hildo Krop.

De bebouwing in Plan West is zeer afwisselend door de fraai vorm gegeven gevelwanden van beroemde architecten, zoals J.M. van der Mey, J.F Staal, C. Kruijswijk, J. Roodenburgh, J. Zietsma en H.Th Wijdeveld, om maar enkele van de vele architecten te noemen.

Tijdens deze wandeling krijgt u veel informatie over de geschiedenis van de bouw. U ziet de sporen van de voormalige gemeente Sloten en de bijdragen van projectontwikkelaars zoals Heere van der Schaar. De wandeling geeft een verrassende kijk op dit bijzondere stadsdeel. Duur: 2 uur

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum Het Schip

Adres

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/wandeling-de-baarsjes

Toegangsprijs en kaarten bestellen

online: € 24,75

Meer informatie

t. 020 6868595
e. planning@hetschip.nl