Pad tot huidige pagina

All Inclusive Filmavond

All Inclusive Filmavond

ikbenergeenikkenergeen8500.png

1 december 2021, 19.30 - 21.30 uur

Inhoud

Deze avond staat in het teken van individuele vrijheid en tolerantie. Op deze avond worden ervaringen gedeeld kun je naar aanleiding van de film ‘Ik ben er geen, ik ken er geen’ in gesprek gaan met mediamaker en ervaringsdeskundige Frans Blokhuis.

Hoe is het voor LHBT’ers om op te groeien in een kerk waar men denkt dat niemand 'er een is' en waar ‘homo’ niet meer is dan een grap of scheldwoord? Wat is de rol van christelijke hetero’s in het creëren van een veilige kerk voor iedereen? Samen met domineeszoon en queer Frans Blokhuis gaat Marnix Haak op pad om verhalen te horen van jongeren die in de kast èn in de kerk zaten.

Met elkaar en met jongeren bespreken ze een heel aantal vragen: waarom leidt het gesprek over seksuele diversiteit en genderidentiteit tot zoveel ongemak in de christelijke wereld? Komen de LHBT-jongeren nog steeds in de kerk? Wat heeft de oogkleppenmentaliteit van ‘ik ben er geen, ik ken er geen’ gedaan met de manier waarop ze naar zichzelf en naar de kerk kijken?

Hiernaast zal Marc van Loon, toelichting geven op de tentoonstelling Iconic Stories met het jubileum van de openstelling van het burgerlijk huwelijk als uitgangspunt, archiveert Iconic*Stories een serie portretten van LGBTQIA+ stellen, activisten en kunstenaars.

Na afloop van de film is er een Q&A met Frans Blokhuis en gelegenheid om na te praten.

Een vast onderdeel van de avond is de boekverloting, met dank aan De Nieuwe Boekhandel.
We rekenen weer op een mooie en inspirerende avond! Fijn wanner je er (weer) bij bent!
Deur open: 19.30 uur.
Tonen QR-code verplicht.
Aanmelden: stuur een mail aan: rozeinbeeld@gmail.com

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

OBA Mercatorplein

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis