Pad tot huidige pagina

Voorstelling: Niets te verliezen - Van der Vlugt & Co en Cat Smits Company

met-een-vlinderjas-00_03_31_14-still006.jpg

Voorstelling: Niets te verliezen - Van der Vlugt & Co en Cat Smits Company

1 december 2021, 19.00 - 20.00 uur

Inhoud

Het meisje Nafiss wordt geboren in Isfahan, Iran. Haar leven begint rooskleurig, maar al snel verandert dat. ‘Op mijn twaalfde ben ik volwassen geworden. Het jaar daarvoor vond de revolutie plaats, het jaar daarna begon een oorlog die acht jaar duurde.’ Aangemoedigd door haar vader, besluit Nafiss te vluchten. Een lange reis volgt. Haar herinneringen bewaart ze in haar gedichten. ‘Weggaan is een gok die aan de spijker van angst hangt.’

Via deze gedichten reizen we met Nafiss mee door de tijd. We vertalen ze in poëtische, spannende, absurde, eenzame en hoopvolle beelden en muziek. We reizen langs een granaatappelboom die groeit en weer instort. We zien hoe haar dromen haar naar de keel grijpen en horen hoe de muziek het meisje de vijver van volwassenheid in trekt. Zo ontstaat er een muzikale beeldentuin aan herinneringen, bespeeld door beeldend theatermaker/poppenspeler Cat Smits, componist/saxofonist Floris van der Vlugt en dichter Nafiss Nia. Tenslotte komt het jonge meisje aan in het heden en staat ze oog in oog met haar volwassen zelf. Had ze werkelijk niets te verliezen?

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

PLEIN THEATER

Adres

Sajetplein 39 Amsterdam, Amsterdam

Website

https://plein-theater.nl/agenda/11151/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Regulier: € 16 | CJP/ Student: €14 | Stadspas groene stip: €4,50 (prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar)

Meer informatie

Tijdens de eerste lockdown kwam de samenwerking tussen Cat Smits, componist en saxophonist Floris van der Vlugt en dichter en filmmaker Nafiss Nia in een stroomversnelling terecht. Plotseling was er een zee van tijd op afstand, in lockdown. Voor drie gedichten van Nafiss maakte Floris een compositie en maakte Cat foam-sculpturen gebaseerd op bekende kunstwerken. De sculpturen van de pilot zijn geïnspireerd op Picasso, Guayasamín en Banksy. Deze muzikale beeldgedichten zijn in het Plein Theater als pilot gespeeld.