Pad tot huidige pagina

Wandeling | Mercatorpleinbuurt

Wandeling | Mercatorpleinbuurt

ferdinand_jantzen_jeruzalem_kerk.jpg

16 december 2021, 12.30 - 15.00 uur

Inhoud

De Mercatorpleinbuurt is een van de mooiste buurten van Amsterdam. Hier hebben beroemde architecten als Berlage, Wijdeveld, Rutgers, Staal, Kruijswijk en Van der Meij de woningen ontworpen. Het is een Amsterdamse School-buurt, met veel beeldende kunst en glas in lood. Er staan ook scholen van Publieke Werken met uitzonderlijke golvende strakke vormen. En een van de bijzonderste bruggen van Amsterdam: de Vierwindstrekenburg.

In deze rondleiding ziet u de prachtige gebouwen en de door het Parool uitgeroepen mooiste straat van Amsterdam, de Vespuccistraat. U komt meer te weten over de geschiedenis van de buurt. Na de annexatie van 1921 is deze ontwikkeld door de projectontwikkelaar Heere van der Schaar, onder toezicht van een door de gemeente ingestelde schoonheidscommissie.

Deze rondwandeling is inclusief een uitgebreid bezoek aan de Jeruzalemkerk waarbij uitleg wordt gegeven over de inrichting en de symbolische Amsterdamse School-ramen. Ook bekijken we kort een voormalige school van Publieke Werken.

De tocht begint bij het Mercatorplein en eindigt bij de nieuwe culturele hotspot Midwest. De tocht duurt ca 2,5 uur.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum Het Schip

Adres

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/wandeling-mercatorpleinbuurt

Toegangsprijs en kaarten bestellen

online: € 24,75

Meer informatie

t. 020 6868595
e. planning@hetschip.nl