Pad tot huidige pagina

Expo: Worlds of Opiates

uitagendabeeld.jpg

Expo: Worlds of Opiates

3 december 2021 - 31 december 2021

Inhoud

De hele maand december organiseren we een expo in hartje Amsterdam: Worlds of Opiates. Een co-creatie tussen Poppi, Utrecht University, het Uitvindersgilde en Corné van der Stelt.

Ontdek tijdens de expo hoe opiaten alomtegenwoordig zijn in onze wereld. Loop door een veld van 3D-papaverplanten en leer de eigenschappen en gedaantes van de krachtigste bloem die de mensheid kent. Interactieve kijkdozen vertellen verhalen over opium, heroïne en pijnstillers. Dezelfde werkzame stof in verschillende verschijningsvormen, die verschillende maatschappelijke reacties teweegbrengen.

Opium als date rape drug in de 17e eeuw, als kalmerings- en slaapmiddel voor de Paus in de 18e eeuw en als ‘party drug’ voor piraten die op het punt stonden een schip te enteren. Hoe morfine de fronten van de Vietnam-oorlog veroverde als pijnbestrijder en hoe heroïne ooit werd geïntroduceerd als niet-verslavend. Andere tijden, andere werelden, die je door deze expo betreedt.

Deze expo vind je in Lil’ Amsterdam, in de Amstelpassage in het Centraal Station van Amsterdam. Je kunt hem bezoeken in combinatie met onze Digital Drugs Tour, die in het teken staat van het heroïne-tijdperk in Amsterdam. De expo is op donatiebasis. Bepaal zelf wat hij je waard is. Met de inkomsten bouwen we verder aan de verwerkelijking van Poppi Drugsmuseum.

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Amsterdam Centraal Station, Amstelpassage

Adres

Amstelpassage 33 P, Amsterdam

Website

https://poppi.amsterdam/evenementen/worlds-of-opiates/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Donatiebasis

Meer informatie

Een unieke pop-up van Poppi: Drugs Museum Amsterdam: een sociale onderneming in opbouw!