Pad tot huidige pagina

Ambachtenroute De Pijp en Lezing Ton Heijdra

ambachtenmadeindepijpfotolexbanning.jpg

Ambachtenroute De Pijp en Lezing Ton Heijdra

22 januari 2022, 13.00 - 16.30 uur

Inhoud

De Ambachtenverenging Made in De Pijp gaat weer van start met Ambachtenroutes op een drietal zaterdagen. De routes beginnen steeds met een korte historische inleiding gehouden door stadsgeograaf Ton Heijdra in De Fabriek Volkskamer (voormalig Ostadetheater), daarna wandelt u met een gids langs een selectie vier ambachtelijke bedrijven in de buurt waar onze leden hun vak demonstreren en er meer over vertellen. De route wordt afgesloten met een borrel in De Volkskamer.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Fabriek de Volkskamer

Adres

Van Ostadestraat 233 233 D, Amsterdam

Website

https://www.ambachten-depijp.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Kosten € 20,00 per persoon, inclusief lezing, versnaperingen onderweg en borrel na afloop. Wilt u alleen de lezing bijwonen (13.00-14.00) kosten € 7,50. Wilt u alleen de route lopen met borrel na (14.00 – 16.30) kosten € 12,50.
Betalen per pin of cash.
Aanmelden reserveren@ambachten-depijp.nl / www.madeindepijp.nl

Meer informatie

Lezing ‘Bedrijvigheid en Ambachten in De Pijp door de jaren heen’
Deze korte lezing is ontwikkeld door Ton Heijdra gaat over de ontwikkeling van De Pijp van polderlandschap via volksbuurt naar hippe stadswijk. De opkomst van de bedrijvigheid in dit deel van Amsterdam en de kleine en grote ondernemingen, nijverheid en kunstopleidingen die er door jaren heen gevestigd zijn (geweest) en de veranderingen in het winkel- en bedrijvenaanbod de laatste decennia. Met historisch beeldmateriaal en actuele foto’s van onze leden van Lex Banning: dé fotograaf van De Pijp.