Pad tot huidige pagina

Eeuwig in aanbouw – F. Stariks leven als museum. Tentoonstelling, in samenwerking met Andrea Stultiens en Vrouwkje Tuinman

Eeuwig in aanbouw – F. Stariks leven als museum. Tentoonstelling, in samenwerking met Andrea Stultiens en Vrouwkje Tuinman

doodskistscheef.jpg

21 januari 2022 - 4 april 2022

Inhoud

‘U moet mijn huis als een vergrote binnenkant van mijn schedel zien: het zichtbare archief van wat binnenin mij leeft…’ Dat schreef F. Starik (1958-2018), beeldend kunstenaar, auteur, initiatiefnemer van de Eenzame Uitvaart Amsterdam en gedurende enkele jaren Stadsdichter.

Schrijver Vrouwkje Tuinman was partner van de in 2018 overleden Starik. Fotograaf Andrea Stultiens legde diens huis en de onttakeling daarvan vast. Samen maken ze de tentoonstelling 'Eeuwig in aanbouw'. Uitgaand van Stariks principe 'Mijn leven als museum', naar het gelijknamige boek uit 1993, verkennen ze de diverse manieren waarop hij zijn levensmotto vormgaf. Een tentoonstelling vol relieken, gedichten, fotografie, collages, films en brieven.

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Stadsarchief Amsterdam

Adres

Vijzelstraat 32, Amsterdam

Website

https://www.amsterdam.nl/stadsarchief/agenda/eeuwig-aanbouw/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis