Pad tot huidige pagina

Event Horizon| Jaehun Park

lumii_20211217_170421914.jpg

Event Horizon| Jaehun Park

12 januari 2022 - 1 februari 2022

Inhoud

Event Horizon is een 3D videoinstallatie verdeeld in vijf hoofdstukken. Het videowerk begint met primitieve rotsen die door het geologisch onderzoeksinstituut worden gearchiveerd door middel van 3D-scantechnologie. De rotsen blijven draaien op een geometrische structuur om perspectief uit te drukken in het eerste 3D-computerspel van de jaren 90.

De vijf verhaallijnen gaan voornamelijk over de relatie tussen het echte en het virtuele, wereldwijde geopolitieke conflict, rampen en oorlog, zoals verwoeste gebouwen in Syrië en Palestina, een vervuilde watertank in de nucleaire zone van Fukushima en een deeltjesversneller machine in CERN (Europees Organisatie voor Nucleair Onderzoek).

Voor dit onderwerp heeft Jaehun Park 3D-scanning en fotogrammetrietechnologie gebruikt om het werkelijke object en landschap naar de virtuele ruimte te brengen. Videobeelden van drones die een verwoest gebouw in de GAZA-strook in Palestina, Syrië bevatten, worden door fotogrammetriesoftware in 3D-structuur getransfigureerd en simuleren het moment van bombardementen en explosies.

Aan de andere kant simuleert deze video ook de beweging van confetti, met een metafoor voor het glorieuze moment van winnen en de fantasie van geluk. Via de wetenschappelijke experimentele machine genaamd Large Hadron Collider (LHC) die de kracht van God overstijgt, probeert Park de kosmische en sublieme verschijning van wetenschap te onthullen die transformeerde in een religieus moment. Honderd jaar later, op het post-apocalyptische landschap van Fukushima, blijven elektrische overspanning palen vonken genereren op de verlaten grond.

Deze video simuleert duistere en pijnlijke historische rampen en oorlogen door de beweging van microscopisch kleine deeltjes uit de digitale gegevens van echte objecten, en maakt gebruik van visuele illusies die mensen misleiden om de glorie van het kapitalisme te onthullen.

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Plein Theater

Adres

Sajetplein 39, Amsterdam

Website

https://www.plein-theater.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Regulier: €8,50 | Stadspas groene stip: €3,50

Meer informatie

Tijden: Van 12:00 tot 17:00 in tijdslots van (max) 20 min (duur videowerk = 12 min)