Pad tot huidige pagina

KUNSTPLEEGERS, de lockdown verbeeld door pleegjongeren

KUNSTPLEEGERS, de lockdown verbeeld door pleegjongeren

kunstpleegers.jpg

27 januari 2022 - 27 maart 2022

Inhoud

KUNSTPLEEGERS is een tentoonstelling met kunstwerken gemaakt door pleegjongeren, jongeren uit gezinshuizen en ‘eigen kinderen’ van pleegouders. Tijdens een workshop maakten de jongeren schilderijen, gedichten, videoclips en andere kunst. Het thema: terugkijken op de lockdown. Hoe hebben ze zo’n lange tijd thuis ervaren? Want tussen (samengestelde) familieleden kunnen de spanningen hoog oplopen en zijn emoties niet altijd gemakkelijk te herkennen of te reguleren. Op de tentoonstelling worden de werken van de jongeren afgewisseld met verhalen uit de geschiedenis van pleegzorg. Hoe zag pleegzorg er vroeger uit? Was dat anders dan nu?

KUNSTPLEEGERS is een samenwerking van Levvel en Stadsarchief Amsterdam. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21 en Gemeente Amsterdam

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Stadsarchief Amsterdam

Adres

Vijzelstraat 32, Amsterdam

Website

https://www.amsterdam.nl/stadsarchief/tentoonstellingen/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis