Pad tot huidige pagina

Video en Tentoonstelling: Het vrolijke varken

Video en Tentoonstelling: Het vrolijke varken

videoprojectie.jpg

16 januari 2022 - 30 januari 2022

Inhoud

Vanaf zondagmiddag 16 januari 2022 17.00 uur scharrelen er rond een grote modderpoel varkens achter de ramen van vier aaneengesloten grachtenpanden aan de Bloemgracht. De video-installatie is te zien t/m zondag 23 januari, iedere avond van 17.00 tot 23.00 uur.

Verder richt Jaap de Ruig in Studio BloemDwars een tentoonstelling in van kleine olieverfschilderijen, gemaakt naar aanleiding van kinderspeelgoed en sierbeeldjes. Varkens op een motor, varkens met een koddig hoedje, varkens met fopspeen en slab: de mens projecteert absurde verzinsels op het dier dat zo op hem lijkt.
Deze tentoonstelling ‘draait’ een week langer dan de video-installatie, in de hoop dat de coronamaatregelen op tijd worden versoepeld. Wie er met de kunstenaar persoonlijk naartoe wil is van harte welkom, op afspraak met een time-slot.

Als derde component van Het vrolijke varken wordt vanaf 16 januari op de website www.jaapderuig.nl en op verschillende sociale media een video geplaatst waarin biologisch varkenshouder Mark Hahné uitleg geeft over zijn bedrijf in Mariënvelde. Geen negatieve verhalen over de varkensindustrie, maar realistische vergezichten over het alternatief. In een andere video zal de kunstenaar zelf zijn project verklaren en illustreren.

Samengevat:
- Video-installatie met varkens en modderpoel, Bloemgracht 135B t/m 169, 16 t/m 23 januari van 17.00 tot 23.00 uur
- Tentoonstelling in Studio BloemDwars, 16 t/m 30 januari. Bij openstelling na lockdown: do t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur.
- Verschillende inhoudelijke video’s op www.jaapderuig.nl

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Studio BloemDwars

Adres

Bloemgracht 167, Amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis evenement.