Pad tot huidige pagina

Expositie: Helen door kunst - Jamal Khamis

jamalkhamis-foto-door-coco-olakunle-12.jpg

Expositie: Helen door kunst - Jamal Khamis

22 augustus 2021 - 28 augustus 2021

Inhoud

Kunstenaar Jamal Khamis maakt zijn terugkeer in de kunstwereld met een unieke expositie!
Terwijl de Amsterdamse kunst- en cultuursector nagenoeg stillag, bleef de internationaal erkende kunstenaar Jamal Khamis druk bezig met het creëren van een gloednieuwe collectie aan levensgrote schilderijen. De kleurrijke collectie is eind mei gratis te bezichtigen in de Amsterdamse Oosterkerk.

De expositie ‘Helen door kunst’ wordt gekenmerkt door het fysieke herstel van de kunstenaar zelf, die uit kunst zijn kracht haalde. Nu wil hij zijn kunst gebruiken om bij te dragen aan een heropleving van de Amsterdamse kunstscene. Ook de slachtoffers van de catastrofale explosie in Beiroet is hij niet vergeten en daarom wordt er met de expositie geld verzamelt voor de activiteiten van War Child in Libanon. Zij verlenen materiele en psychologische steun aan getroffen kinderen en gezinnen.

De expositie vindt plaats in de Amsterdamse Oosterkerk van 22 tot 28 augustus. De expositie houdt zich aan alle coronamaatregelen.

Tickets + info: www.helendoorkunst.nl

Alle schilderijen van de expositie zijn te verkrijgen door direct te doneren aan War Child. Met een kleinere donatie kunnen bezoekers meedoen aan een loting om kans te maken op een schilderij van Khamis. Kun je er niet bij zijn? Draag alsnog je steentje bij met een donatie (en doe mee aan de loting)!

Ga naar: www.voorwarchild.nl/actie/helendoorkunst

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Oosterkerk

Adres

Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam

Website

https://www.helendoorkunst.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis (reserveren verplicht)